preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola Samobor

Login
RCK - Industrija 4.0

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 3. 2014.

Ukupno: 292035
Prvenstvo Škole u nogometu

U subotu, 11.svibnja 2019. godine, u našoj je sportskoj dvorani odigrano je prvenstvo naše škole. Za natjecanje se prijavilo dvanaest ekipa. Natjecanje je bilo iznimno zanimljivo i dobro pripremljeno, prava sportska fešta, bez incidenata i  grube igre. Odlično provedeno prije podne.


Na turniru su  prvo mjesto osvojili učenici 3.c razreda (Pero i drugovi), ujedno je to jedini razred koji je bio prvak škole u sve tri godine svoga školovanja. Drugo mjesto osvojili su učenici 4.g razreda (Capa capa), dok je treće mjesto pripalo ekipi 2.f razreda (Mamuti), koja će imati čast i priliku odmjeriti snage sa profesorima na izletu u tradicionalnoj utakmici učenika i profesora.

Sabor i(ili) iluzija
I ove školske godine u sklopu kurikuluma Politike i gospodarstva maturanti 4.f i 4.g u organizaciji nastavnica Ivke Maganjić i Sanje Novak, posjetili su Hrvatski sabor 20.3.2019.
 
Uz stručno vodstvo učenici su imali priliku vidjeti kako u praksi funkcionira Sabor, kako izgleda Sabornica uživo, koja je uloga institucije Sabora kroz našu povijest. 
 
Učenici su se susreli sa Saborskim zastupnicima i pitali ih zanimljiva pitanja.Učenike su zanimale različite teme, od lokalnih "izgradnja bazena u Samoboru", društvenih "ne(jednakosti) u društvu, ne(odlazak) mladih iz RH" do ekoloških "gospodarenja otpadom, klimatskih promjena"...
Stručni izlet smo završili posjetom Muzeju iluzija.
 
 
Rimac automobili
Prije početka proljetnih praznika, 17.4.2019. u sklopu kurikuluma Politike i gospodartsva i Pametnih kuća, u organizaciji nastavnika Ivana Vlainića i Ivke Maganjić naši su tehničari za mehatroniku i tehničari za računalstvo posjetili tvrtku Rimac automobili u Svetoj Nedjelji.
Uz stručno vodstvo učenici su obišli pogone i razgledavali sve faze proizvodnje automobila i bicikla,u najbrže rastućoj tvrtci u Republici Hrvatskoj, koja je u prethodnoj godini povećala broj zaposlenih gotovo za 100%. 
Više... 
Sa Špicom i Špici

Kako nastaje strip i koje su posebnosti medija devete umjetnosti doznali su učenici 2. f razreda na satu Hrvatskog jezika. Malu školu stripa održao je poznati strip crtač i ilustrator Štef Bartolić, a u dva školska sata s učenicima je napravio strip simbolično nazvan „Ljubav“. Glavni likovi su Komarac, dječak koji se često pojavljuje u Bartolićevim djelima, a koji živi u zoološkom vrtu i može razgovarati sa životinjama, i Komarčev prijatelj majmun Špica čiji su izgled, ime i karakter odredili sami učenici. Zašto su se Komarac i Špica sukobili i kako je sve završilo pogledajte u stripu koji je osmislio 2. f uz pomoć nekoliko učenika iz 3. i 4. g razreda te Štefa Bartolića.

Pametni podmorko

               Još samo dva dana do otvorenja 192. Samoborskog fašnika na glavnom trgu, a na otvorenju nastupa i naša škola - učenici 2. g, 4. f i 4. g razreda pod vodstvom knjižničarke Irene Šepl.

                Kao što nam i priliči, izmislili smo novu inovaciju – Pametnog Podmorka, jer „Fašnik je more izuma“!

                Iako će padati snijeg, dođite pogledati naš nastup u petak 2. 2. u 19.30, jer:

„Za vaš život bez napora i boli, Pametnog Podmorka sklepali smo u Strukovnoj školi!“ 

 

 

 

Galerije slika

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


Admin
7. 3. 2018. 22:14
Admin
30. 1. 2018. 17:06
Admin
4. 11. 2014. 10:00


preskoči na navigaciju