preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola Samobor

Login
RCK - Industrija 4.0

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 3. 2014.

Ukupno: 292035
Piše se, piše

Svestranost učenika naše škole potvrđuje i sudjelovanje na LiDraNu – smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva. Za ovogodišnje izdanje olovke su se trošile i šiljile, papiri gužvali i bacali, tipkovnice su bile u pogonu, buljilo se u ekrane, čekao se trenutak inspiracije, dogovarali su se razgovori. Svega je bilo, a rezultiralo je slanjem radova dvojice učenika iz 4. g razreda. Silvestar Kos poslao je na Županijsku smotru u Svetom Ivanu Zelini lirsku pjesmu „Oseka“, a Vito Menjak intervju „Prva među kraljicama“ koji je županijsko povjerenstvo predložio za državnu smotru. Dok čekamo odluku državnog povjerenstva, čestitamo učenicima i njihovoj mentorici, profesorici Ratković!

Matematika se (ipak) zna

A ako netko sumnja, neka pita naše učenike koji su na Županijskom natjecanju iz matematike u Velikoj Gorici i ostvarili jako dobre plasmane. Pa je tako Nikola Mirković osvojio 5. mjesto u konkurenciji 1. razreda, Nikola Škeva bio je 4. među učenicima 2. razreda, a Martin Bratić i Luka Sirotković dijele 6. mjesto u konkurenciji maturanata.

Čestitamo učenicima i njihovima mentoricama, profesoricama Majdandžić i Čubelić!

Samoborski strukovnjaci najbolji iz engleskog u Županiji

Naši maturanti Silvestar Kos i Vito Menjak zauzeli su prvo, odnosno drugo mjesto na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika dok je Antonio Palijan, također učenik 4. razreda, osvojio 6. mjesto. Na natjecanju u Ivanić Gradu iskazali su se i učenici drugih razreda – Filip Kirin, Jospi Dečur i Matija Fauković koji su bili 3., 4. i 7.

Čestitamo učenicima i njihovima mentoricama, profesoricama Matić i Strašček!

 

World Robot Olympiad

World Robot Olympiad je natjecanje svjetskih razmjera u kojem sudjeluje 65 zemalja širom svijeta s više od 70000 učenika.  U nedjelju, 20. listopada 2019. godine, naš Tim Robo S, koji čine učenici Nikola Škeva i Leonardo Klišanić pod vodstvom mentora Ivana Vlainića, osvojio je prvo mjesto u kategoriji Regular Senior. I ostale natjecateljice i natjecatelji iz Samobora pokazali su znanje i spretnost te su podijelili drugo mjesto s ekipom SŠER iz Rijeke. Za Samoborce su još nastupili Paula Jagodić, Matija Fauković, Francesco Glasnović, Juraj Bošnjak, Matej Stipanović i Ivo Tunjić, a mentori su i profesori Zlatko Damijanić i Nenad Jamić. 

Da ovo nije bilo kakvo natjecanje pokazuje i sam zadatak – u 150 minuta trebalo je bez ikakve pomoći i shema sastaviti robota i to prema pravilima Organizacije. Robot zatim treba unutar dvije minute proći poligon, pazeći na optičke kabele i panele, odraditi niz zahtjevnih zadataka i riješiti niz problemskih situacija. Natjecanje se odvijalo u tri kruga, završilo je dodatnim krugom natjecanja u kojem je naša ekipa bila bolja od Riječana i time zaslužila pravo predstavljanja Hrvatske na svjetskom, završnom natjecanju u Mađarskoj. 

Čestitamo pobjedničkom timu i svim mentorima i želimo im što lakši put do željenog uspjeha 8. i 9. studenog u mađarskom gradu Győru!

 

 

 

Na IENA-i, najstarijem međunarodnom sajmu inovacija u Europi, naš bivši učenik Krešimir Butorac osvojio je zlatnu medalju i posebno priznanje KIT-Jugendpreis 2019. za svoju inovaciju Inteligentni prometni sustav. Na Sajmu u Nürnbergu svoje je inovacije predstavilo više od 800 sudionika iz preko 40 zemalja svijeta, a nagrađena inovacija Krešimira Butorca njegov je završni rad koji je osmislio i razvio uz mentorstvo Ivana Vlainića. Čestitamo!

Prvi u krosu!

Županijsko natjecanje u krosu za srednje škole održano je 22. listopada 2019. godine. Ekipa Srednje strukovne škole i ove godine osvojila je ekipno prvo mjesto, a Petar Stanić izvrsno drugo mjesto, te se plasirala na državno natjecanje. Za ekipu naše škole trčali su Matija Kuhar, Matija Runtas, Petar Stanić i Lovro Burić, Ekipu je pripremio i vodio profesor Zdravko Frajt.

 

 

Matematičari najbolji u županiji

Čak sedam naših učenika sudjelovalo je na Županijskom natjecanju iz matematike održanom 28. veljače u Velikoj Gorici. To su Borna Krajina iz 1. g, Antonio Dornik, Petar Jednar, Kristijan Rančić i Dražen Šarić iz 2. g te Martin Bratić i Luka Sirotković iz 3. f. Martin Bratić osvojio je prvo mjesto, a sudjelovao je i na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika na kojem je osvojio četvrto mjesto.

 

Atletičari najbolji u županiji

 

U konkurenciji osam srednjih škola naša izabrana atletičarska vrsta, pod vodstvom profesorice Diane Trčak Regović, uvjerljivo se plasirala na Državno natjecanje koje će se održati u Splitu 14. i 15. svibnja.

Na Županijskom natjecanju, koje se održalo 3. svibnja na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost u Zagrebu, naši su učenici najlošiji bili u štafeti u kojoj su osvojili visoko 4. mjesto!

Plasman po disciplinama je sljedeći:

            Vili Škrnanc, 2. e – 2. mjesto u utrci na 100m

            Karlo Pšeničnjak, 4. g – 1 mjesto u utrci na 400m

            Valentino Runtas, 4. g – 1. mjesto u utrci na 800m

            Lovro Puškarić, 2. c – 3. mjesto u utrci na 1500m

            Kristijan Golubić, 3. f – 3. mjesto u skoku u dalj

            Lovro Jelić, 3. g – 3. mjesto u skoku u vis

            Antonio Jagodić, 4. f – 1. mjesto u bacanju kugle

            V. Škrnanc, K. Pšeničnjak, J. Kleščić, S. Razum – 4. mjesto u štafeti 100, 200, 300, 400m

 

Čestitamo učenicima i profesorici Trčak Regović i želimo im puno uspjeha na Državnom natjecanju!

Više slika: 

 https://www.dropbox.com/sh/9vwwvoue80db0a7/AABLHRGzCURf9hBCgadJhuyfa?dl=0

Frizersko natjecanje učenika srednjih strukovnih škola

Na jubilarnom 20. međunarodnom sajmu kozmetike, opreme za salone i fitness centre, koji se održao od 9. do 11. ožujka na Zagrebačkom velesajmu, sudjelovala je i naša škola i to na Frizerskom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola.

Pod mentorstvom stručne nastavnice Jadranke Kovačević svoje umijeće pokazali su Lucija Savičić i Ante Kolbas, učenici 3. b  razreda. Lucija se natjecala u konkurenciji dnevne frizure, model joj je bila Sandra Vraneković iz 2. b, a Ante je vještine pokazao u muškom šišanju na Marku Sokoloviću iz 3. g kao modelu.

 

Natjecanje je održano uz podršku Hrvatske obrtničke komore i Udruženja obrtnika grada Zagreba – Ceh frizera.

Čestitamo Luciji i Anti i njihovoj mentorici nastavnici Jadranki Kovačević!

  

Natjecanje iz Osnova elektrotehnike

Na jedinom natjecanju učenika elektro struke u četverogodišnjim zanimanjima, onome iz Osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici, sudjelovali su i naši učenici iz 2. g razreda – Tin Kenđel i Valentino Plevko Kižlin. Na međužupanijskoj razini, održanoj 9. ožujka u Sisku, svoja je znanja i vještine iz elektrotehnike odmjerilo 18 učenika iz Zagrebačke, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Nakon  praktičnog i teorijskog dijela natjecanja naš Valentino bio je 7., a Tin 18.

Čestitamo učenicima i njihovom mentoru profesoru Marku Terihaju!

Zlatna 3D podmornica
Na međunarodnoj smotri inovacija IENA 2017., održanoj od 2. do 5. studenoga 2017., u konkurenciji od preko 800 radova iz 31 zemlje svijeta, učenici Srednje strukovne škole Samobor i članovi Društva pedagoga tehničke kulture i informatike grada Samobora Martin Sokolović, Lovro Stipanović i Josip Oroz, pod vodstvom mentora Ivana Vlainića, osvojili su zlatnu medalju u svojoj kategoriji predstavljajući svoju 3D Znanstvenu podmornicu.
 
Osvojena medalja međunarodna je potvrda kvalitete inovacije, koja je prije ovog natjecanja osvojila zlatnu medalju na smotri inovacija u Iloku Inventum 2017., zlato na međužupanijskoj smotri inovacija u Ivanić-Gradu, medalju na međunarodnoj izložbi inovacija ARCA u Zagrebu i prvo mjesto na državnoj smotri radova održanoj u Zagrebu, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, i to u konkurenciji od 68 radova na kojoj su sudjelovali učenici iz škola s cijelog područja Republike Hrvatske.
 
Za "zlatne" učenike i njihovog mentora organiziran je i doček u prostorima Srednje strukovne škole Samobor, a među brojnim gostima prvi su im čestitali Stjepan Črnjak, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Samobora, i nastavnica Ivka Maganjić, koja je u ime škole održala prigodan govor.
 
Preuzeto sa stranica SamoborskoGlasnik.net
Natjecanje elektromehaničara

Na Međužupanijskom natjecanju učenika elektromehaničara, održanom 5. ožujka u našoj školi, svoja znanja i vještine pokazali su i naši učenici iz 3. e razreda – Bruno Radošević, koji je bio 7., te Filip Grdović koji je osvojio 9. mjesto.

Na ovom natjecanju, na kojem se uspoređuju i razmjenjuju iskustva te se potiče učenike i njihove nastavnike na prenošenje, stjecanje i prezentaciju znanja, vještina i sposobnosti u području elektromehanike, sudjelovalo je ukupno 15 učenika iz Zagreba, Varaždina, Krapine, Velike Gorice, Dugog Sela, Konjščine i naravno Samobora..

 

 

 

Čestitamo učenicima i njihovom mentoru, profesoru Dubravku Gmajniću!

Detalji u biltenu...
Više slika naći ćete u Foto- galeriji...

 

Strukovnjaci dobri u matematici

Da matematika u našoj školi nije (uvijek i samo) bauk dokazuje i uspjeh naših učenika na Županijskom natjecanju iz tog predmeta.

Daniel Vojak, učenik 4. g razreda, bio je 2. u konkurenciji 16 učenika, a njegov kolega iz razreda Borna Ranković 15. U konkurenciji prvih razreda među 12 učenika Dario Šarić iz 1. g razreda bio je 5.

Natjecanje se održalo u velikogoričkoj Zrakoplovnoj tehničkoj školi Rudolfa Perešina u srijedu, 28. ožujka.

Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama, profesoricama Morani Pribetić  i  Vladimiri Majdandžić !

KROS

Mladići Srednje strukovne škole već tradicionano sudjeluju na  Državnom prvenstvu u krosu.  Natjecanje je  organizirano 18. i 19. travnja u Poreču, a našu su školu predstavljali  Lovro Puškarić, Valentino Runtas, Robert Bošnjak i Nikola Turovec. Ekipno su osvoji visoko 10. mjesto!

Čestitamo učenicima i mentorima, našim profesorima tjelesne i zdravstvene kulture!

Prvi u županiji

Na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika,održanom 20.2. u Srednjoj školi Vrbovec, Vito Menjak iz 2. g razreda osvojio je prvo mjesto!

Osim Vite na natjecanju su sudjelovala još tri naša učenika iz 2. g: Silvestar Kos, koji je osvojio 3. mjesto, te Marin Škiljan Konosić i Fran Jelaković koji su osvojili 9., odnosno 10. mjesto. Na županijskoj razini u kategoriji strukovnih škola sudjelovalo je 13 učenika.

Čestitamo Viti, Silvestru, Marinu i Franu i njihovoj mentorici profesorici Marijani Matić!

preskoči na navigaciju